Gratis levering boven €1.500
Bezorg- en legservice door heel Nederland
200.000m² laminaat op voorraad
7 dagen geopend
Onze prijzen zijn altijd incl. btw

Vloerverwarming laten leggen

Vloerverwarming is een comfortabele en efficiënte manier om uw huis te verwarmen. In tegenstelling tot radiatoren of luchtkanalen, verspreidt vloerverwarming de warmte gelijkmatig en comfortabel door uw woning, zonder dat er koude luchtstromen ontstaan. Met vloerverwarming heeft u dus lekker warme voeten en geniet u van een aangename, constante temperatuur in huis. Wilt u ook vloerverwarming laten leggen? Laminaat-plaza is u graag van dienst. Wij werken samen met een erkend installatiebedrijf.

 • 5 jaar garantie op uw vloerverwarming
 • Duurzame verwarming
 • Installatie door gecertificeerde monteurs

Voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming laten aanleggen heeft een heleboel voordelen. We delen er graag een aantal met u:

 1. Ultiem comfort: vloerverwarming zorgt voor een aangename en gelijkmatige verwarming van de ruimte, zonder koude luchtstromen. Dit betekent dat u er altijd comfortabel bij zit, ongeacht de temperatuur buiten.
 2. Energie-efficiënt: vloerverwarming werkt efficiënt omdat het de warmte direct naar de vloer geleidt. Dit betekent dat de verwarming niet zo hard hoeft te werken om het huis op temperatuur te houden, waardoor de energiekosten vaak lager uitvallen.
 3. Onzichtbaar: vloerverwarming is onzichtbaar, waardoor u geen ruimte verliest aan radiatoren of luchtkanalen. Dit maakt vloerverwarming bijzonder geschikt voor moderne en ruimtelijke woningen.
 4. Stille verwarming: vloerverwarming is volledig stil, dus u wordt niet gestoord door lawaai van de verwarming.
 5. Goed voor uw gezondheid: vloerverwarming heeft een positieve bijdrage op de luchtvochtigheid in huis, wat bevorderlijk is voor de gezondheid. Een te lage luchtvochtigheid leidt mogelijk tot droge luchtwegen of een droge huid, wat uiteindelijk kan leiden tot ergere gezondheidsproblemen.
 6. Flexibel: vloerverwarming zet u op elk moment van de dag aan of uit, afhankelijk van uw behoeften en het type vloerverwarming. Met elektrische vloerverwarming gaat dit eenvoudiger dan met watergedragen vloerverwarming. Bovendien bepaalt u zelf of u de vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming gebruikt.

Voor welke vloeren is vloerverwarming geschikt?

Voor welke vloeren is vloerverwarming geschikt?

Vloerverwarming is op bijna elk soort vloer toepasbaar, hoewel sommige vloeren geschikter zijn dan andere. De geschiktste vloeren voor vloerverwarming zijn:

 1. Laminaat: laminaat gaat erg goed samen met vloerverwarming, mits er een juiste ondervloer onder zit voor de beste isolatie.
 2. Visgraat vloeren: een visgraat vloer is ook prima te combineren met heerlijke vloerverwarming, dankzij de warmteweerstand.
 3. PVC vloeren: PVC vloeren zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming, omdat het materiaal de warmte optimaal geleidt.
 4. Kunststof vloeren: kunststof vloeren zijn soms iets dunner dan PVC, maar niet minder geschikt voor het gebruik in combinatie met verwarming in de vloer.
 5. Houten vloeren: houten vloeren zijn ook geschikt voor vloerverwarming, maar weet wel dat ze minder goede warmtegeleiders zijn dan de vloeren hierboven. Bovendien kunnen houten vloeren krimpen en uitzetten als gevolg van temperatuurveranderingen, wat kan leiden tot scheuren in de vloer.

Naast bovenstaande opties, is vloerverwarming geschikt voor vloeren van natuursteen, beton en keramische tegels. Heeft u vragen over vloerverwarming of wilt u graag weten of uw gewenste vloer geschikt is voor vloerverwarming? Neem dan contact met ons op en we adviseren u graag over de mogelijkheden.

Soorten vloerverwarming om te laten leggen

Soorten vloerverwarming om te laten leggen

Er zijn verschillende soorten vloerverwarming op de markt. We bieden zowel elektrische- als watergedragen vloerverwarming aan.

 • Elektrische vloerverwarming is vaak de voordeligste optie om te laten leggen, maar kan duurder zijn in gebruik.
 • Watergedragen vloerverwarming is qua installatie wat prijziger, maar kan voordeliger zijn in gebruik omdat het werkt op een bestaand verwarmingssysteem.

Vloerverwarming kosten

De kosten van vloerverwarming zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, het type vloerverwarming en de moeilijkheidsgraad van de installatie. Als de vloer al is voorbereid voor vloerverwarming en er al waterleidingen en elektra aanwezig zijn, kost de installatie minder tijd, moeite en geld.

Overweeg bij uw beslissing ook de lange termijnkosten van vloerverwarming. Hoewel de installatie misschien duurder is, is het in de loop van de tijd wellicht voordeliger om de vloerverwarming aan te sluiten op een bestaand verwarmingssysteem. Dit is echter afhankelijk van de energieprijzen van uw aanbieder of in uw regio. Vraag een offerte op voor vloerverwarming via ons contactformulier en ontdek wat vloerverwarming kost in uw woning.

Vloerverwarming laten aanleggen door Laminaat-plaza

Al met al is vloerverwarming een slimme investering voor iedereen die op zoek is naar comfort, energie-efficiëntie en af wilt van lelijke radiatoren aan de muur. Overweegt u om vloerverwarming te laten leggen in uw huis? Dan is het verstandig om dit door een professioneel bedrijf als Laminaat-plaza te laten doen. Wij werken met een erkend installatiebedrijf en hierdoor profiteert u van de juiste kennis en ervaring. Zo bent u ervan verzekerd dat uw vloerverwarming op de juiste manier wordt aangesloten. 

Meer weten over vloerverwarming? Neem gerust contact met ons op via onderstaande buttons. U bent ook van harte welkom in onze showroom in Almere, waar onze collega’s u graag meer vertellen over vloerverwarming.