Bezorg- en legservice door heel Nederland
200.000m² laminaat op voorraad
7 dagen geopend
Onze prijzen zijn altijd incl. btw
Akoestische wandpanelen - 397 - Natural Touch Oak

Akoestische wandpanelen voor de slaapkamer

Uw slaapkamer is de plek waar u tot rust wilt komen. Hier laadt u op na een lange dag, leest u een goed boek of zoekt u op een andere manier naar ontspanning. In sommige slaapkamers is deze rust helaas niet gegarandeerd. Luidruchtige buren, verkeersoverlast of misschien geluiden van huisgenoten: ze maken het allemaal lastig om in slaap te vallen.

Gelukkig biedt Laminaat-Plaza een passende oplossing in de vorm van akoestische wandpanelen voor de slaapkamer. Deze panelen zorgen niet alleen voor meer geluidsisolatie, maar zorgen ook voor een warme sfeer in de slaapkamer. Bij Laminaat-plaza bieden we u deze akoestische wandpanelen in verschillende stijlen.

Tip!

Gebruik ook gordijnen, kleden en kussens om de akoestiek te verbeteren. Het voordeel van de slaapkamer is dat deze ruimte vaak gevuld is met zachte materialen die geluidstrillingen en dus ook de echo in de kamer verminderen. Zo absorbeert uw beddengoed al een deel van de geluidstrillingen in de kamer. Ook decoratieve kussens op bed of op een fauteuil kunnen voor minder geluidsoverlast zorgen. Een andere tip is om een zacht vloerkleed onder uw bed te leggen en te kiezen voor stevige gordijnen. Dat zorgt voor een knusse sfeer, maar ook voor minder geluidoverlast.

Waarom zou u akoestische wandpanelen in uw slaapkamer plaatsen?

Akoestische wandpanelen zorgen zoals gezegd voor meer rust in de slaapkamer. Daarnaast brengen deze panelen nog een aantal voordelen met zich mee:

  • Ze absorberen geluidstrillingen en zorgen zo voor meer stilte en minder galm
  • De houten details kleden de ruimte mooi aan
  • Wandpanelen nemen weinig ruimte in beslag
  • Het installatieproces is ontzettend makkelijk

Zo vindt u de juiste plek voor de wandpanelen

Het is soms even zoeken waar u de akoestische wandpanelen in de slaapkamer hangt. U wilt natuurlijk van de geluiddempende werking gebruikmaken, maar ook van een mooi eindresultaat genieten. Er zijn een paar manieren om deze panelen mooi tot hun recht te laten komen.

Kies er bijvoorbeeld voor om een hoofdbord te creëren met halfhoge akoestische wandpanelen. Deze bevestigt u achter uw bed voor een stijlvol effect, waarbij u meteen minder last heeft van geluiden die door de muur komen. Natuurlijk kunt u ook een accentmuur creëren op een andere plek. Heeft u vooral last van een vervelende echo in de slaapkamer? Overweeg dan om de panelen aan het plafond te bevestigen. Dat maakt de slaapkamer knusser, maar vermindert ook de galm.

Akoestisch wandpaneel 248 Teak

Akoestische wandpanelen in de slaapkamer plaatsen: makkelijk en snel

Bij Laminaat-plaza bestelt u alles wat u nodig heeft om uw ruimtes aan te kleden. Dat geldt niet alleen voor ons laminaat of parket. Ook op het gebied van akoestische wandpanelen heeft u genoeg keuze. Ontdek stijlvolle kleuren, van neutrale houttinten tot stoere zwarte panelen. Wij leveren de panelen in standaardmaten, maar het is mogelijk om ze op maat te zagen.

De bevestiging van akoestische wandpanelen in de slaapkamer is niet lastig. Neem lange schroeven in een zwarte kleur om ze zo min mogelijk op te laten vallen. Zorg er wel voor dat u schroeven gebruikt die bij uw type muur passen. Vervolgens hoeft u de panelen alleen maar in de muur te schroeven. Laat ze na levering wel eerst een paar dagen wennen aan de temperatuur en luchtvochtigheid in de slaapkamer. Zo voorkomt u dat het hout nog gaat werken nadat u de akoestische wandpanelen heeft bevestigd.

Heeft u vragen? Laminaat-plaza helpt u verder

Gebruik akoestische wandpanelen in uw slaapkamer om een rustige, ontspannende ruimte te creëren. In de collectie van Laminaat-plaza vindt u verschillende hoogwaardige panelen die u in een mum van tijd aan de muur bevestigt. U kunt kiezen uit talloze kleuren en stijlen, zodat er altijd een optie is die bij het interieur van uw slaapkamer past. Heeft u vragen over het plaatsen van de panelen of wilt u weten hoeveel panelen u nodig heeft om uw slaapkamer van optimale geluidsisolatie te voorzien? Stel dan gerust uw vragen aan onze experts. We zijn per e-mail bereikbaar, maar ook telefonisch. U vindt onze gegevens op de contactpagina.