Bezorg- en legservice door heel Nederland
200.000m² laminaat op voorraad
7 dagen geopend
Onze prijzen zijn altijd incl. btw
Akoestische wandpanelen - 397 - Natural Touch Oak

Decoratieve wandpanelen

Bent u op zoek naar een snelle en effectieve manier om uw woning meer sfeer te geven? Ontdek dan de prachtige uitstraling van decoratieve wandpanelen. Deze panelen zijn bekleed met houten latjes en zorgen zo voor een mooi effect in huis. Ze zijn makkelijk te plaatsen en geven iedere ruimte een warme, trendy look. U plaatst onze wandpanelen overal; van de woonkamer tot de slaapkamer of studeerkamer.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met decoratieve wandpanelen of wilt u weten hoe u de panelen het beste installeert? We vertellen het u graag. Heeft u nog vragen of wilt u een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

Tip!

Wilt u uw woning een make-over geven en tegelijk de akoestiek van de ruimte verbeteren? Bij Laminaat-plaza hebben we naast decoratieve wandpanelen een divers aanbod aan akoestische wandpanelen. Net zo mooi, maar ook nog eens praktisch!

Voordelen van decoratieve wandpanelen

Waarom kiest u voor decoratieve wandpanelen? Simpel, omdat deze panelen een aantal fijne voordelen bieden:

  • Makkelijk en snel te installeren
  • Simpele manier om een ruimte meer sfeer te geven
  • Volledig op maat te zagen
  • Gemaakt van duurzame materialen met een lange levensduur
  • Verkrijgbaar in vele kleuren

Materialen voor decoratieve wandpanelen

De decoratieve wandpanelen van Laminaat-plaza bestaan uit een combinatie van twee materialen. De basis is van zwart vilt, dat erg zacht en licht van gewicht is. Daarnaast zijn de panelen afgewerkt met prachtige houten latjes. Dat geeft ze weer een warme uitstraling. Dit hout komt in de meest uiteenlopende kleuren, van natuurlijk eikenhout tot hout dat een industriële zwarte kleur heeft gekregen.

Toepassingen van decoratieve wandpanelen

U kunt alle kanten op met wandpanelen. Het ligt bijvoorbeeld voor de hand om een complete accentmuur met deze panelen te bedekken. Dat laat de ruimte direct knusser aanvoelen. Bent u juist op zoek naar een meer speels effect? Zaag de panelen dan door midden en bedek slechts de helft van de muur. Dat kleedt aan, zonder een te grote stempel op de ruimte te drukken.

U kunt ook creatief aan de slag door bijvoorbeeld een hoofdbord voor uw bed te maken. Het is ook mogelijk om hier en daar een houten accent in huis aan te brengen, zonder een hele muur te vullen. Plaats een paneel in de gang en laat er ook een terugkomen bij de eetkamer. Zo voelt uw interieur meteen als een mooi geheel aan.

Akoestisch wandpaneel - 248 - Teak

Installatietips

Het installeren van decoratieve wandpanelen is bijzonder eenvoudig. Zorg om te beginnen voor de juiste basis. Dat betekent dat de muur schoon en egaal is. Neem de muren dus even af en verwijder uitstekende onderdelen als spijkers. Zit er een oneffenheid in de stuclaag? Schuur de muur dan even glad. Zorg er altijd voor dat de panelen de tijd hebben gehad om te acclimatiseren in huis. Het hout kan de eerste 24 uur namelijk uitzetten en u wilt voorkomen dat dit gebeurt wanneer de panelen al aan de muur bevestigd zijn. Dat zorgt namelijk voor scheuren.

U heeft niet veel nodig om de wandpanelen op hun plek te zetten. U kunt kiezen voor een installatie met lijm, maar schroeven hebben de voorkeur. Gebruik in dat geval lange, zwarte schroeven. Deze houden de panelen goed op hun plek en zijn niet zichtbaar in het zwarte vilt. De panelen komen in een standaardmaat. Wilt u ze kleiner maken? Dat kan gewoon met een zaag. Vijl of schuur de randen eventueel bij na het zagen voor een strakkere afwerking.

Onderhoud en schoonmaak

Decoratieve wandpanelen zijn onderhoudsvriendelijke panelen die u alleen af en toe schoonmaakt met een vochtig doekje. Gebruik geen harde chemicaliën, want dit kan het hout aantasten. Zorg er bovendien voor dat het doekje niet te nat is. Dit beschadigt mogelijk het vilt. Door af en toe een doekje over de panelen te halen, houdt u ze jarenlang goed en blijft de kleur mooi.

Ontvang professioneel advies van Laminaat-plaza

Heeft u interesse in decoratieve wandpanelen en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn in uw woning? Of bent u op zoek naar advies over het installeren van deze panelen? Bij Laminaat-plaza staan we altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op via e-mail of telefoon, of breng een bezoek aan onze showroom. We helpen u zo snel mogelijk op weg.